Πώς λειτουργεί

Το ThetaHealing® δρα ως θεραπευτικός οδηγός για να ενεργοποιήσουμε και να αναπτύξουμε την ικανότητα μας για αλλαγή, να απελευθερώσουμε ότι εμποδίζει το πλήρες δυναμικό μας. Με ένα σύνολο ισχυρών ενεργειακών τεχνικών, μας επιτρέπει να δρούμε κάτω από το επίπεδο του συνειδητού νου. Με πρόσβαση στο υποσυνείδητο, αντικαθιστούμε σκέψεις και πεποιθήσεις που μας περιορίζουν και δημιουργούν τα εμπόδια για την επίτευξη των στόχων μας. Η θεραπεία σε φυσικό, ψυχολογικό και πνευματικό επίπεδο συντελείται μέσω των Θήτα εγκεφαλικών κυμάτων, από τα οποία πήρε και η μέθοδος το όνομα της.

ΤΑ ΕΓΚΕΦΑΛΙΚΑ ΚΥΜΑΤΑ

Στο εγκεφαλογράφημα απεικονίζεται η δραστηριότητα του εγκεφάλου, η οποία εκτός από βιολογικούς παράγοντες, επηρεάζεται από την κατάσταση συνειδητότητας του ατόμου. Υπάρχουν 5 διαφορετικά εγκεφαλικά κύματα: Άλφα, Βήτα, Γάμα, Δέλτα και Θήτα, αποτέλεσμα της ηλεκτρικής δραστηριότητας του εγκεφάλου. Το μυαλό με συνέπεια παράγει κύματα σε όλες αυτές τις συχνότητες. Κάθε τι που κάνουμε και κάθε τι που λέμε ρυθμίζεται από την συχνότητα των εγκεφαλικών κυμάτων.

Το μυαλό μας εκπέμπει σε Βήτα κύματα όταν μιλάμε, σκεφτόμαστε, επικοινωνούμε. Τα Βήτα κύματα εκπέμπουν σε συχνότητα 14-28 Hz. Βήτα είναι η κατάσταση που είμαστε δραστήριοι και έτοιμοι για δράση (ξύπνιοι). Ο εγκέφαλος δραστηριοποιείται στην καθημερινή εγρήγορση όταν κινούμαστε και σκεπτόμαστε. Είναι χρήσιμα στις πρακτικές δουλειές και εμποδίζουν το νου να χαλαρώσει (κοινώς να τεμπελιάζει).

Tα κύματα Άλφα είναι η γέφυρα ανάμεσα στα Βήτα και τα Θήτα κύματα. Σε κατάσταση Άλφα, ο εγκέφαλος εκπέμπει σε συχνότητες 7-14Hz. Συνδέεται με μια πολύ χαλαρή διαλογιστική κατάσταση του μυαλού. Τα Άλφα κύματα κυβερνούν τις ονειροπολήσεις, την φαντασία μας, και δείχνουν χαλαρή ανεξάρτητη εγρήγορση. Οι άνθρωποι που δεν λειτουργούν καλά σε αυτή την συχνότητα αντιμετωπίζουν δυσκολίες μνήμης. Για παράδειγμα, εάν κάποιος έχει επίγνωση ενός συγκεκριμένου έντονου ονείρου ή διαλογισμού, αλλά δεν μπορεί να ανακαλέσει τις λεπτομέρειες, οι συχνότητες Άλφα δεν παράγονται επαρκώς. Δεν υπάρχει δηλαδή η γέφυρα ανάμεσα στο υποσυνείδητο και στον συνειδητό νου.
Στην ενεργειακή θεραπεία Reiki χρησιμοποιούνται τα Άλφα εγκεφαλικά κύματα. Είναι γνωστό ότι αυτή η συχνότητα απομακρύνει τον πόνο και είναι χρήσιμη στις θεραπείες.

Τα Δέλτα κύματα ενεργοποιούνται όταν βρισκόμαστε σε κατάσταση βαθύ ύπνου. Τα εγκεφαλικά κύματα επιβραδύνονται σε συχνότητα 0-4Hz. Είναι επίσης αυτά τα κύματα που χρησιμοποιούνται όταν το τηλέφωνο χτυπάει και διαισθητικά «ξέρουμε» ποιος μας καλεί.

Τα Γάμμα εγκεφαλικά κύματα ενεργοποιούνται όταν μαθαίνουμε και επεξεργαζόμαστε πληροφορίες. Τα Γάμμα κύματα διεγείρουν την απελευθέρωση των βήτα- ενδορφινών. Εμπλέκονται στις υψηλότερες διανοητικές δραστηριότητες, συμπεριλαμβανομένων της αντίληψης και της συνείδησης.

Τα εγκεφαλικά κύματα Θήτα είναι η ασυνείδητη δημιουργικότητα μας, η έμπνευση μας και ο σύνδεσμος μας με το πνεύμα. Τα κύματα Θήτα (4 έως 7Hz) συνδέονται με τις βαθύτερες εμπειρίες του διαλογισμού και της δημιουργικότητας. Είναι ακόμα πιο αργά από τα Βήτα ή τα Άλφα και χαρακτηριστικά ακόμα μεγαλύτερου εύρους. Όταν περιορίζουμε το πεδίο της εστίασής μας πρώτιστα στο εσωτερικό μας, μπορούμε να μεταβούμε στα κύματα Θήτα.
Συνήθως αυτή η κατάσταση της συνείδησης, επιτυγχάνεται μόνο κατά την διάρκεια του ύπνου και όπως γνωρίζουμε όλοι, είναι συχνά δύσκολο να θυμόμαστε τα όνειρά μας όταν είμαστε ξύπνιοι. Όταν αυτό συμβαίνει, λαμβάνει χώρα στη δεξιά πλευρά του εγκεφάλου μας, με μία συμβολική, εικονική γλώσσα και όχι στη λογική, γραμμικά διαδοχική γλώσσα της αριστερής πλευράς του εγκεφάλου μας. Είναι η γεφυροποιός επίδραση των εγκεφαλικών κυμάτων Άλφα, που μπορούν να φέρουν τις αντιλήψεις των εγκεφαλικών κυμάτων Θήτα μας στο συνειδητό μυαλό μας. Τα εγκεφαλικά κύματα Θήτα συμβάλλουν στη βαθιά εσωτερική ειρήνη, τις μυστικιστικές αλήθειες, τον μετασχηματισμό των ασυνείδητων περιοριστικών πεποιθήσεων, την δημιουργία μιας καλύτερης ποιότητας ζωής, την φυσική και συναισθηματική θεραπεία, και την εύρεση του σκοπού και της ποιότητας της ζωής μας. Χαρακτηρίζονται από ένα είδος γνώσης που το νιώθουμε όπως την εσωτερική σοφία, την πίστη, τον διαλογισμό, τις ψυχικές ικανότητες και την ανάκτηση του ασυνείδητου υλικού. Τα εγκεφαλικά κύματα Θήτα αποτελούν την «κορύφωση» της κορυφαίας εμπειρίας.
Μπορούμε να τα σκεφτούμε λοιπόν σαν το υποσυνείδητο-κυβερνούν εκείνο το στρωματοειδές μέρος του μυαλού ανάμεσα στο συνειδητό και στο υποσυνείδητο. Κρατούν μνήμες και αισθήσεις. Επίσης κυβερνούν τις συμπεριφορές, τα πιστεύω και τις στάσεις μας. Είναι πάντα δημιουργικά, προκλητικά εμπνεύσεως και χαρακτηρίζονται από πνευματικές αισθήσεις. Πιστεύεται ότι αυτή η κατάσταση, μας επιτρέπει να δρούμε πιο κάτω από το επίπεδο του συνειδητού μυαλού.
Το Theta είναι ένα πολύ ισχυρό επίπεδο. Είναι το πρώτο στάδιο της ονειρικής κατάστασης.
Τι μπορούμε να πετύχουμε με το ThetaHealing®

Με την τεχνική Θήτα μπορούμε:

Να αντικαταστήσουμε πεποιθήσεις και σκέψεις που μας περιορίζουν και λειτουργούν ως εμπόδια στην επίτευξη των στόχων μας.
Να απελευθερώσουμε τα κύτταρα μας από τραυματικές εμπειρίες που μας καθηλώνουν.
Να υλοποιήσουμε στόχους.
Να προσελκύσουμε την αφθονία στη ζωή μας.
Να απελευθερώσουμε θυμούς, μνησικακίες και αρνητικά συναισθήματα.
Να ενσταλάξουμε την ενέργεια θετικών συναισθημάτων που δεν έχουμε βιώσει ως τώρα έτσι ώστε να προσελκύσουμε και τις αντίστοιχες εμπειρίες.
Να απαλλαγούμε από συστήματα πεποιθήσεων υπεύθυνα για ασθένειες και να κερδίσουμε πάλι την υγεία και την ζωτικότητα μας.
Να δημιουργήσουμε καλύτερη ποιότητα ζωής.
Να προσελκύσουμε έναν ταιριαστό σύντροφο στη ζωή μας.
Να ενεργοποιήσουμε τον γενετικό κώδικα (DNA)
Θέματα αυτοπεποίθησης, απόρριψης, σεξουαλικά προβλήματα, εθισμοί, ενοχές, άγχος, ντροπή,κατάθλιψη, φοβίες, δυστυχία, οικονομικά προβλήματα, προβλήματα ερωτικών σχέσεων, είναι μερικά από τα θέματα που μπορούμε να επιλύσουμε και να ζήσουμε την ζωή που θέλουμε.

ΠΗΓΗ:

 http://www.thetahealing.com.gr