bioenerΗ βιοενέργεια είναι η πηγή και η κινητήρια δύναμη της ζωής σε αυτόν τον μικρό πλανήτη που ζούμε. Κάθε μέρος του ανθρώπινου, ζωικού, φυτικού και ορυκτού βασιλείου τροφοδοτείται από ενέργεια, τόσο απλή αλλά και τόσο σημαντική, την ΒΙΟΕΝΕΡΓΕΙΑ. Τα πάντα γύρω μας αλλά και εμείς οι ίδιοι είμαστε ενέργεια. Βιοενέργεια είναι η πνοή ζωής που διαθέτουν και εκπέμπουν όλοι οι ζωντανοί οργανισμοί (φυτά, ζώα, άνθρωποι) με ποσοτικές και ποιοτικές διαφοροποιήσεις μεταξύ τους. Περιττό να τονίσουμε ότι οι νεκροί οργανισμοί στερούνται αυτής της ενέργειας.

Στην ιστορία της ανθρωπότητας συναντάμε συχνά άτομα τα οποία διέθεταν μια ξεχωριστή ικανότητα (χάρισμα) και έκαναν «θαύματα» απλώς ακουμπώντας μόνο τα χέρια τους σε άτομα που πονούσαν.Με την ανάπτυξη της επιστήμης, έγινε πλέον δυνατό να δοθεί μια τεκμηρίωση, μια επιστημονική απόδειξη στα «θαύματα» που έκαναν εκείνοι οι άνθρωποι.Ήταν η δεκαετία του ’60  όπου διάφορα Πανεπιστήμια και Ερευνητικά Κέντρα του κόσμου άρχισαν να μελετούν και να προβληματίζονται για την Βιοενέργεια και να επιδιώκουν να ορίσουν την φύση της.

ΠΩΣ ΕΚΠΕΜΠΕΤΑΙ Η ΒΙΟΕΝΕΡΓΕΙΑ

Το σύνολο των βιοχημικών φαινομένων σε κυτταρικό επίπεδο δημιουργεί την βιοενέργεια που προωθείται στην περιφέρεια και εκπέμπεται από τα χέρια σε μορφή Βιο-ακπνικής ροής που λειτουργούν με την σειρά τους σαν ηλεκτρόδια για την μετάδοση της σε ένα άλλο σώμα.Υπάρχουν άνθρωποι που  διαθέτουν περίσσεια ποσότητα βιοενέργειας από εκείνη την άκρως αναγκαία. Αυτό ακριβώς το περίσσευμα εκμεταλλεύεται και χρησιμοποιεί η Βιοθεραπεία. Από την στιγμή που καθορίσουμε ότι η Βιοενέργεια είναι η ζώσα ενέργεια είναι κατανοητό ότι δεν υπάρχει καμία ηλεκτρονική συσκευή που να την παράγει, εκτός από τους ζωντανούς οργανισμούς.

Βιοθεραπεία είναι η μετάγγιση ζώσας ενέργειας από ένα ζωντανό οργανισμό σ” ένα άλλο. Ακριβώς όπως ορίζει ο νόμος των συγκοινωνούντων δοχείων. Βιοθεραπεία λοιπόν είναι η θεραπευτική αγωγή που σέβεται την ακεραιότητα του οργανισμού, δεν κόβει, δεν τρυπάει, δεν κάνει χειρισμούς μασάζ και δεν χορηγεί φάρμακα. Συχνά δε με την συνεργασία της «κλασσικής» ιατρικής τα αποτελέσματα είναι ταχύτερα και πιό ικανοποιητικά.  http://www.healingbioenergy.net/bioenergy

Βιοσυντονισμός  και η βιοενέργεια

Πως  γίνεται η εξέταση, η διάγνωση, η θεραπεία

 Η εξέταση γίνεται μέσω ράβδων χεριών (ηλεκτρόδια χεριών από ειδικό αντιαλλεργικό μείγμα), όπου ένα ειδικό στυλό μέτρησης ακουμπά τα άκρα των δαχτύλων εσωτερικά και εξωτερικά αυτών. Είναι εντελώς ανώδυνη εξέταση και ιδιαιτέρως διασκεδαστική για τα παιδιά.

 Η θεραπεία ή όπως αποκαλείται καλύτερα, συντονισμός του οργανισμού, δεν έχει παρενέργειες μιας και προσαρμόζεται εκ νέου κάθε φορά για τον ίδιο τον οργανισμό μας. Η κυτταροθεραπεία γίνεται μέσω παλμών συχνότητας, το οποίο το αισθανόμαστε σαν «γαργαλητό» στα χέρια. Στη συγκεκριμένη μορφή θεραπείας ανταποκρίνονται μόνο τα λάθος παλλόμενα κύτταρα, ενώ τα υγειή τονόνωνται και ενισχύονται.

 Ο βιοσυντονισμός δεν έχει όριο ηλικίας. Βέβαια όσο πιο νέος και «μη καταπονημένος» είναι ένας οργανισμός, τόσο πιο γρήγορα φαίνεται και η βελτίωση.

 Ο αριθμός συνεδριών για την ίαση μιας ασθένειας κυμαίνεται από 4 έως και 10 συνεδρίες. Ωστόσο δεν μπορύμε να δώσουμε τον ακριβή αριθμό συνεδριών που απαιτείται για την αντιμετώπιση μιας ασθένειας καθώς αυτός εξαρτάται άμεσα απο τη διαφορετικότητα της εκάστοτε πάθησης αλλά κυρίως απο τη διαφορετικότητα του κάθε οργανισμού. Οι δείκτες που μας δίνει ο κάθε οργανισμός, ορίζουν τον απαιτούμενο αριθμό επισκέψεων. Παρ’ όλα αυτά θα μπορούσαμε να αναφέρουμε ότι ο μέσος όρος συνεδριών δεν ξεπερνά τις 6. Τέλος, στο σημείο αυτό, αξίζει να σημειωθεί ότι μετά απο κάθε κύκλο συνεδριών γίνεται επανέλεγχος.

Η κλασσική ιατρική και βιοσυντονισμός έχουν άμεση σχέση αφού και οι δυο προσπαθούν να κάνουν το καλύτερο δυνατό για την ανθρώπινη υγεία. Η κλασσική ιατρική μέσω αγωγής βοηθάει έναν οργανισμό να μην εξασθενεί και να μην είναι φιλάσθενος. Ο Βιοσυντονισμός το πραγματοποιεί μέσω της τόνωσης ανοσοποιητικού συστήματος.

 Στο εξωτερικό (Ευρώπη, Αμερική, Καναδά και Αυστραλία) ο Σύλλογος «Εναλλακτικών Θεραπευτών» αποτελείται απο ιατρούς όλων των ειδικοτήτων της κλασσικής ιατρικής μέχρι και φυσιοθεραπευτές, οι οποίοι χρησιμοποιούν τα προαναφερθέντα ως τρόπο θεραπείας. Οι σπουδές έχουν ως βάση κλασσικές ιατρικές γνώσεις (παθοανατομία), στη συνέχεια όμως επιλέγεται η κατεύθυνση εναλλακτικής επιστήμης όπου δίνονται κρατικές εξετάσεις πάνω σε αυτές.

 Στην Ελλάδα δυστυχώς μόνο οι κλασσικοί ιατροί υποστηρίζονται από τη Διεύθυνση Υγιεινής, οι υπόλοιποι δεν υπάγονται σε καμιά υπηρεσία παρά μόνο στην Εφορία. Επίσης, δεν υπάρχει στην Ελλάδα κάποια σχολή για σπουδές Βιοσυντονισμού.

 Το Ινστιτούτο Βιοενέργειας ασχολείται με τη συνολική εικόνα της υγείας του ανθρώπου. Οι αρχικοί δείκτες (μετρήσεις απο τα άκρα των δαχτύλων) μας καθοδηγούν και μας υποδεικνύουν α) τι έχει υποστεί ένας οργανισμός στο παρελθόν, β) τις τωρινές καταπονέσεις του αλλά και γ) ποιες  προδιαθέσεις υπάρχει περίπτωση να εμφανιστούν. Κυριότερο στοιχείο συντονισμού στο Ινστιτούτο μας είναι η τόνωση ανοσοποιητικού.

Τα τελευταία 3 χρόνια παρατηρήθηκε δυστυχώς μια δραματική άνοδος σε αυτοάνοσα νοσήματα, τα οποία αποτελούν το μεγαλύτερο ποσοστό νοσημάτων προς ίαση. Δεύτερο σε σειρά είναι οι αλλεργίες και οι δυσανεξείες ενώ στην τρίτη θέση εμφανίζονται οι προσωρινές καταπονέσειςτου οργανισμού, όπως ιώσεις, αποτοξινώσεις κλπ.

 Όπως προαναφέρθηκε, με το κλείσιμο ενός κύκλου συνεδριών, ο ασθενής υποβάλλεται σε επανέλεγχο,με τον τρόπο εξέτασης που αναφέρθηκε στην αρχή, καθώς επίσης και μέσω μικροβιολογικής ή διαγνωστικής εξέτασης.

Ο επανέλεγχος μας γνωστοποιεί το ποσοστό βελτίωσης του οργανισμού μέσω της θεραπείας αλλά και τη συνολική του εικόνα ενώ παράλληλα μας καθοδηγεί με ποιον τρόπο θα κινηθούμε στη συνέχεια.

Ομως, υπάρχουν πάντα εξωτερικοί παράγοντες οι οποίοι μπορούν να επηρέασουν προσωρινά την πορεία της της ενίσχυσης/ εξισορρόπησης ακόμη και της θεραπείας. Στη περίπτωση αυτή το «εμπόδιο» εξαλείφεται άμεσα βάζοντας μια μικρή ενίσχυση ανοσοποιητικού. Ο μόνος εξωγενής παράγοντας που μας επηρεάζει σε ποσοστό της τάξεως του 20% είναι το άγχος και το stress.

Πηγή:

Ευαγγελία Μανάβα Μισχοπούλου

Θ. Σοφούλη 17  .     ΤΚ  54 655

1ος Όροφος Θεσσαλονίκη

τηλ.2311 204883 –  +30 6945625100

www.ietherapy.gr